Breu explicació dels sobresous il·legals...

Esquerra ha impedit durant anys l'esclariment de la legalitat dels sobresous il·legals -segons l'Associació Catalana de Municipis (ACM)- que el PSC va establir a l'anterior legislatura, i que van implicar més de 100.000 euros per als electes del PSC Sant Esteve i l'Entesa per Sant Esteve (Comuns). Finalment, va acordar enterrar la il·legalitat sense fer cap revisió i sense fer retornar els diners als presumptes corruptes.

El 18 de desembre del 2015, l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Carme Rallo (ERC), va expulsar del govern local al regidor Albert Urrutia per haver presentat una moció per a la "revisió d'ofici" dels pressupostos de 2011 a 2015, atès que incloïen un complement salarial irregular de 200 euros per regidoria sense dedicació ni assistència (arribant als 800 euros mensuals extra).

La moció no va prosperar per l'abstenció d'ERC i el vot en contra del PSC i Entesa, malgrat que tots els grups disposaven d'un informe jurídic per correu electrònic de l'ACM, que considerava l'actuació del govern "flagrantment irregular".

Tres dies després de l'expulsió del regidor, es va fer efectiva també la renúncia de tots els socis de govern, deixant de donar suport al govern d'ERC davant l'autoritarisme, la falta als compromisos signats i per no voler esclarir presumptes corrupcions ("No podem participar d’un govern que prova d’ocultar presumptes il·legalitats")

Des d'aleshores, en reiterades ocasions, ERC s'ha alineat de banda dels presumptes corruptes, votant en contra de dur a terme una revisió d'ofici dels sobresous i pactant amb ells per mantenir l'alcaldia un any i mig més.

Conclusions de l'ACM
En determinat moment, la pressió va fer que l'alcaldessa intentés una drecera tramposa, enviant informes de bufets privats per exculpar els seus socis de govern davant la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Aquests informes sumen 5.445 € a la factura que les suposades il·legalitats del PSC i l'Entesa ens estan costant a tots, amb la connivència d'Esquerra.

No obstant això, la Comissió Jurídica Assessora va confirmar en l'informe número 98/16 del 7 d'abril del 2017, que es va fer públic després de ser demanat reiteradament, el que ja sabíem des del principi: calia fer una revisió d'ofici per aclarir definitivament el tema de la presumpta corrupció continuada durant 4 anys al govern PSC-Entesa.

Informe de la Comissió Jurídica Assessora
L'Ajuntament ha fet moltes revisions d'ofici, però curiosament en aquest assumpte no va voler. Per això el regidor Albert Urrutia va presentar un recurs extraordinari de revisió, que obligava al govern a replantejar-se el seu posicionament i fer la revisió en un termini de 3 mesos.

Esquerra va haver de decidir aleshores si estava del costat de la transparència i la legalitat, o continuava ocultant presumptes il·legalitats als seus socis, que van cobrar sobresous il·legals, segons els serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis. Van decidir tancar files amb el PSC i els Comuns. Van donar l'alcaldia al PSC la setmana de l'1 d'Octubre.


Informes


L'informe del secretari deia "ALEGAL"


El primer informe de l'ACM deia.... "IRREGULAR"


I el segon informe de l'ACM diu.... "IL·LEGAL"


L'única possibilitat que tenia el PSC i Entesa de no haver de retornar els diners era que les retribucions "il·legals" fosin considerades "anul·lables" perquè això prescriu als 4 anys. Tot els informes deia que no eren anul·lables però...
Amb l'estratègia de la pèrdua de temps, el filibusterisme d'ERC va regalar un any de cobraments "il·legals" -segons l'ACM- als seus socis de govern. Finalment, ERC, en un ple extraordinari urgent convocat amb tres minuts d'antel·lació, presenta un acord per declarar la "anul·labilitat" sense resoldre el recurs de revisió presentat pel regidor Albert Urrutia. Així es blanquejava en ple la corrupció...

El regidor va denunciar-ho als jutjats i ara està en mans de la justícia...Més informació: 

Amb la tecnologia de Blogger.