Comunicat conjunt ERC i AUxses


Comunicat conjunt d’Esquerra Republicana i l’Alternativa Unitària

Aquest dissabte Sant Esteve Sesrovires ha perdut una oportunitat de canvi.

Ahir, Esquerra Republicana i l’Alternativa Unitària comunicàvem després de llargues converses l’assoliment d’un acord polític entre ambdues formacions, basat en coincidències programàtiques i fonamentat en els nostres respectius compromisos electorals.

L’acord entre Esquerra Republicana i l’Alternativa Unitària és un acord transparent i públic basat en eixos ideològics, arrelat al municipalisme i fruit d’un treball previ de consens sobre les prioritats per Sant Esteve Sesrovires, deixant de banda personalismes i interessos particulars, amb l’únic objectiu de treballar transversalment per aturar la decadència d’un model caduc i guanyar un poble més pròsper i democràtic.

L’acord entre Esquerra Republicana i l’Alternativa Unitària obria la porta a un govern plural, republicà i d’esquerres, que malauradament no ha assolit una majoria perquè els Comuns (Entesa), Ciutadans i ARA han donat suport per sorpresa a l’alcaldable del PSC.

Ens preguntem quin tipus d’acord inconfessable entre 4 formacions no es pot anunciar ni explicar a la ciutadania. No entenem què s’amaga quan s’acorda blindar l’alcaldia del PSC mentre es diu que no hi ha cap pacte. Quina confiança i quina estabilitat pot garantir un acord que no es basa en eixos de programa?

Lamentem que els Comuns s’hagin alineat amb Ciutadans per mantenir al govern una alcaldia del 155, fet que constata que l’enèsim canvi de nom i de cap de llista, no ha imprès cap canvi a la vella Entesa (ICV-EuiA), crossa eterna del PSC al nostre municipi. Lamentem també que ARA hagi triat finalment esdevenir la darrera crossa del PSC, tancant amb el seu vot tota oportunitat de canvi i decidint finalment apuntalar un règim que durant dècades ha hipotecat el nostre poble.

S’obre una etapa en què caldrà diàleg i molt treball transversal, però entomem el repte amb optimisme i ferms a continuar amb els compromisos adquirits amb els nostres veïns i veïnes. Cal continuar treballant per fer possible un canvi de rumb de les polítiques a Sant Esteve Sesrovires.

 


Amb la tecnologia de Blogger.