Manifest


Per una Alternativa Unitària:
municipalista i republicana


El nostre poble ha estat històricament un poble combatiu i republicà. A les darreries de la guerra civil, en un municipi que no arribava a mil habitants anomenat Sesrovires -el seu nom durant la República- s’hi van establir unitats de l’exèrcit republicà, lluitant contra el feixisme, per la democràcia i la llibertat. D’ençà de la guerra, Sesrovires ha crescut com a municipi, però el seu anhel republicà i progressista mai ha decaigut.


Som un poble valent i compromès: quan ha calgut, ens hem unit contra la imposició i hem fet pinya, malgrat les porres, en un 1 d’octubre que serà recordat durant generacions com a exemple de democràcia i apoderament popular.


Som un poble d’esquerres i sobiranista.  Ja en tenim prou de polítiques que ens han empobrit econòmicament i que ens han anul·lat com a poble. Massa partits han renunciat a representar una alternativa a Sesrovires i s’han convertit en simples crosses del mateix partit, de les mateixes velles polítiques.   


Som un poble republicà i volem decidir-ho tot. No necessitem més sigles buides que a l’hora de la veritat segueixen un mateix full de ruta neoliberal i autonomista. No volem més privatitzacions de serveis públics, ni governs obsessionats pel retorn del deute a la banca. No volem més polítiques gestades en despatxos i d’esquena a la gent, ni pactes personalistes que no tenen en compte la millora del poble. Les consultes populars han de ser referència de la participació del poble en les decisions municipals.


Som un poble inclusiu, ecologista i feminista perquè no hi ha democràcia plena sense totes i tots, sense la lluita pels drets LGTBI i les persones nouvingudes. Perquè volem una democràcia de base i un canvi social, democràtic i popular, que transformi el nostre poble també en clau ecologista.

Des de Ca n’Amat a Can Bargalló, passant pel Pou del Merlí, la Coma, Can Prats, Masia Bach i Vallserrat, fem una crida a totes i tots qui creieu en un Sesrovires republicà, feminista i ecologista: unim-nos!
Amb la tecnologia de Blogger.